فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات مهندسی کشاورزی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کوثرگرجی، محمدحسین امید، صلاح کوچک زاده صفحه 1
    در آبگیری از رودخانه ها همواره ذرات رسوب به همراه آب به صورت بارهای کف و رسوبات معلق وارد تاسیسات انتقال و تنظیم آب می شوند و تغییراتی در شرایط جریان لوله ها و کانال ها ایجاد می کنند. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر رسوبات معلق بر میزان افت انرژی در لوله های صاف انجام شده است. بدین منظور آزمایش هایی با مخلوط آب و رسوب با غلظت های 1/0 تا 5 درصد حجمی ذرات رسوب ریزدانه با قطرهای میانه 04/0، 064/0، 15/0، 25/0، و 72/0 میلی متر در دو سری سیستم لوله پلی اتیلن با قطرهای داخلی 66 و 80 میلی متر انجام گردید. نتایج نشان داد وجود رسوب در جریان آب در اعداد رینولدز پایین تاثیر قابل توجهی بر میزان افت بار در لوله های صاف دارد به گونه ای که افزایشی تا 125درصد را نسبت به آب صاف نشان می دهد. نتایج همچنان نشان داد که مقدار افت انرژی با افزایش غلظت و قطر ذرات به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. با افزایش عدد رینولدز تاثیر بار رسوبی بر افت کاهش یافته و مقدار آن به افت آب خالص نزدیک می شود. در برخی موارد، در اعداد رینولدز بالا، حضور بار رسوبی موجب کاهش افت انرژی، تا کمتر از مقدار آن برای آب صاف نیز می گردد.
    کلیدواژگان: افت بار در لوله، بار رسوبی معلق، جریان دو فازی، لوله صاف
  • نادر کوهی چله کران، امیر اسلامی، رسول اسدی صفحه 17
    پژوهش حاضر بر روی محصول ذرت در ارزوئیه کرمان به مدت دو سال متوالی 85-84 و 86-85 انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار که در آن مقدار آب مصرفی در4 سطح به عنوان فاکتور اصلی (60، 80، و 100 درصد نیاز آبی ذرت و آبیاری بر اساس عرف منطقه) و رقم در سه سطح (سینگل کراس 404، 700، و 704) به عنوان فاکتور فرعی انجام شد. داده های اندازه گیری شامل حجم آب آبیاری، عملکرد دانه و شاخص سطح برگ بودند. نتایج حاصل از اجرای مدل SWAP نشان داد که همبستگی نسبتا خوبی بین داده-های مشاهداتی و محاسباتی وجود دارد، به طوری که مقادیر تیمارهای آبیاری نزدیک به مقادیر تبخیر و تعرق بالقوه به دست آمد. همچنین اختلافاتی بین داده های مشاهداتی و محاسباتی با مدل مربوط به رقم های مورد استفاده ذرت وجود داشت. این اختلاف ها در هر دو پارامتر میزان عملکرد و شاخص سطح برگ مشهود بودند. به هرحال در شرایط آب و هوایی سال های 85 و 86 در منطقه مورد تحقیق رقم ذرت سینگل کراس 704 نسبت به سایر ارقام مناسب تر تشخیص داده شد. با توجه به شوری آب آبیاری (EC=4دسی زیمنس بر متر) میزان آب آبیاری مورد نیاز برای حصول بیشترین عملکرد نسبی 1100 میلی متر(11000 متر مکعب در هکتار) به دست آمد. همچنین بررسی شوری های مختلف نیز میزان کاهش محصول را، به ازای افزایش 2 دسی زیمنس بر متر شوری، 7 درصد نشان داد.
    کلیدواژگان: ذرت، شاخص سطح برگ، مدل SWAP، مقدار آب مصرفی
  • علی دیندارلو، علیرضا سپاس خواه صفحه 33
    فرایند انتقال املاح از توزیع سرعت آب در محیط متخلخل خاک تاثیر می پذیرد و توزیع اندازه منافذ خاک از منحنی مشخصه آب خاک به کمک ضریب N یا نمای معادله منحنی مشخصه قابل پیش بینی است که می تواند در استنتاج توزیع سرعت آب در منافذ استفاده شود. در این مطالعه منحنی رخنه عناصر خنثی و غیر جذبی با استفاده از پارامترهای هیدرولیکی خاک برای چهار خاک با بافت های مختلف شبیه سازی شد. برای ارزیابی شبیه سازی منحنی رخنه، نتایج آن با منحنی رخنه اندازه گیری شده، مقایسه شد. منحنی رخنه به دو پارامتر هیدرولیکی خاک بستگی دارد، یکی پارامتر توزیع اندازه منافذ خاک (N) است که این پارامتر از منحنی مشخصه آب خاک به دست می-آید و دیگری پارامتر مربوط به پیوستگی خلل و فرج(M، PORE CONNECTIVITY) است. در این شبیه سازی مقادیر M برای خاک های مختلف بین 2- و 5- تعیین گردید. همچنین درصد سیلت در نمونه خاک ها، نقش مهمی در تعیین پارمتر پیوستگی خلل و فرج (M) داشته است. براین اساس معادله-ای نیز بین میزان سیلت خاک و مقدار M برای خاک های مختلف ارائه گردید.
    کلیدواژگان: انتقال املاح، پارامترهای هیدرولیکی، درصد سیلت، منحنی رخنه، منحنی مشخصه آب خاک
  • محمدرضا شهداد، مرتضی خان احمدی، علیرضا فضلعلی صفحه 45
    یک مدل ریاضی برای فرایند خشک کن انجمادی توسعه یافته-است که در آن برای نخستین بار ابعاد و مشخصات چگالنده نیز در نظر گرفته شده است. براساس این مدل نرم افزار شبیه ساز در محیط MATLAB نوشته شد و کارائی آن در مقایسه با داده های تجربی خشک کردن سوسپانسیون 20 درصد جامدات شیر به دست آمده از یک خشک کن انجمادی آزمایشگاهی با موفقیت، مورد آزمایش قرار گرفت. از این نرم افزار برای تعیین تاثیر مشخصات خشک کن بر مدت های مراحل اول و دوم خشک شدن استفاده شد. براساس نتایج شبیه سازی، مدت زمان مرحله اول با توان دوم ضخامت لایه خشک شونده متناسب است در حالی که مدت مرحله دوم وابستگی ضعیف تری به ضخامت دارد. اثر دمای چگالنده بر مدت های مراحل اول و دوم، ناخطی است. این تاثیر، با افزایش دمای محفظه خشک کن کاهش یافت به طوری که در دمای بالاتر از 255 درجه کلوین در مرحله اول و بالاتر از 330 درجه کلوین در مرحله دوم مدت خشک شدن، مستقل از دمای چگالنده می شود. همچنین در شرایط شبیه سازی، کاهش سطح انتقال گرمای چگالنده از 2 به 5/0 متر مربع به ازای هر کیلوگرم آب جداشده در مرحله دوم، موجب افزایش مدت خشک شدن از 11 ساعت به 12 ساعت می شود.
    کلیدواژگان: چگالنده، خشک کن انجمادی، شبیه ساز، شیر، مدل ریاضی، نرم افزا
  • مهدی عشقی، حسن حاج نجاری، سیامک کلانتری، سیما دامیار، ولی الله رسولی صفحه 59

    این پژوهش در سال 1386 به منظور شناسایی تغییرات برخی صفات طی دوره انبارمانی میوه، بر درختان 16 ساله پیوند شده بر پایه های بذری 7 رقم سیب بومی زودرس تا متوسط رس شامل'' قندک کاشان''، '' گلاب اصفهان''، ''مشهد''، '' گلاب کهنز''، ''عسلی''، '' قرمز رضائیه'' و رقم جدید گل بهار پرورش یافته در ایستگاه تحقیقات باغبانی کمال آباد کرج انجام شد. به این منظور میوه ها طی دو مرحله برداشت شد. طول دوره نگهداری در سردخانه با توجه به امید کمتر به طولانی بودن دوره انبارمانی میوه در ارقام زودرس تر، بر حسب درجه زودرسی به ترتیب 4، 8، و 16 هفته و فواصل زمانی انجام آزمایش ها 1، 2، و 4 هفته تعیین گردید. میوه ها در دمای 5/0 ± 0 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 10 ± 80 درصد نگهداری شدند. صفات فیزیکی و زیست شیمیایی مورد ارزیابی کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل عیارسنجی (TA)، اسیدیته (pH)، و شاخص طعم (TSS/TA) بودند. نتایج نشان دادند که اثر رقم و مرحله برداشت بر صفات اندازه گیری شده در طول مدت نگهداری در سردخانه معنی دار بوده است. کمترین کاهش وزن در پایان دوره نگهداری در سردخانه در مرحله اول برداشت در رقم گل بهار بود ولی در مرحله دوم برداشت، این کاهش به جز '' گلاب اصفهان'' در همه ارقام مشاهده شد. از نظر سفتی بافت میوه در مقطع پایانی آزمایش،'' گلاب اصفهان'' در هر یک از دو مرحله اول و دوم برداشت، و دو رقم قندک کاشان و قرمز رضائیه با بالاترین سطح در مرحله دوم برداشت تفاوت معنی داری نسبت به دیگر ارقام داشتند. در پایان دوره انبارمانی در سردخانه، بیشترین مواد جامد محلول (o12<Brix) در گلاب کهنز، فشار هیدروژن یونی زیاد و سطح اسیدیته پایین (4>pH) و اسیدیته قابل عیارسنجی زیاد بیش از 40 درصد در رقم مشهد مشاهده گردید. در پایان مدت نگهداری در سردخانه، بیشترین مقدار شاخص طعم بیش از 60 درصد در مرحله اول برداشت در ''عسلی'' و '' گلاب کهنز'' و در مرحله دوم برداشت در رقم جدید گل بهار، ''عسلی''، '' گلاب اصفهان''، و '' گلاب کهنز'' اتفاق افتاد.

    کلیدواژگان: انبارمانی، زمان برداشت، زودرس، زیست شیمیایی، سیب، صفات فیزیکی
  • نسیبه ایزدی خواه، حسین مبلی *، عباس اکبرنیا، حجت احمدی، شاهین رفیعی صفحه 71

    چگونگی استحصال روغن زیتون می تواند بر کیفیت و کمیت روغن اثرگذار باشد. در این پژوهش روغنبه دست آمده از خردکن چکشی در سرعت های دورانی 720 و 1450 دور بر دقیقه، دماهای هم زدن 30، 45، و 60 درجه سلسیوس و زمان هم زدن 10، 20، و 30 دقیقه از نظر کمی (رطوبت و چربی) و کیفی (اسیدیته و پراکسید) بررسی و داده های آزمون حاصل از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با استفاده از نرم افزار SPSS با سه تکرار تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که افزایش دما و سرعت دورانی خردکن، در مقایسه با زمان هم زدن تاثیر بیشتری بر اسیدیته دارد و تنها عامل تاثیرگذار بر پراکسید، دمای واحد همزن است. در مورد پارامترهای کمی، افزایش دما و زمان هم زدن، منجر به کاهش رطوبت تفاله شد (افزایش کمیت) و میزان چربی تفاله نیز با افزایش سرعت دورانی خردکن، افزایش دما، و مدت زمان هم-زدن کاهش یافت (افزایش کمیت). نتایج نشان می دهد که برای به دست آوردن روغن با کیفیت بالا بهتر است، روغن در دمای 30 درجه سلسیوس و سرعت دورانی720 دور در دقیقه برای خرد کن چکشی و زمان 20 دقیقه برای هم زدن استحصالی شود.

    کلیدواژگان: استحصال روغن، خردکن، زیتون، کمیت، کیفیت
  • اردشیر اسدی، مجتبی یحیی آبادی، اورنگ تاکی صفحه 83
    شدت بالای تبخیر از سطح خاک به علت درجه حرارت بالای محیط و پایین بودن رطوبت نسبی هوا، فقیر بودن خاک از نظر مواد آلی و ناپایداری ساختمان خاک از شاخصه های مناطق خشک و نیمه خشک ایران محسوب می گردد. به نظر می رسد در یک مدیریت منطقه ای حفظ و نگهداری بقایای گیاهی با عملیات خاک ورزی در صورت عدم تاثیر منفی بر عملکرد محصول می تواند به مثابه روشی در بهبود شرایط اشاره شده موثر باشد. به همین منظور برای تناوب زراعی یکساله جو-ذرت (دو محصول زراعی در یکسال) 4 مدیریت بقایای گیاهی ایستاده جو شامل: سوزاندن، مدفون کردن، مخلوط کردن و نگهداری در سطح خاک در قالب 4 تیمار خاک ورزی روی تعدادی از شاخص های گیاهی ذرت و خاک مورد آزمون قرارگرفتند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در 3 تکرار از سال1380 به مدت 4 سال زراعی در ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد اصفهان در خاک با بافت لوم رسی سیلتی انجام گرفت. عملیات خاک ورزی برای محصول جو در هر سال به روش مرسوم و تیمارهای مدیریت بقایای گیاهی (خاک ورزی) در ذرت در کرت های ثابت اعمال شدند. کاشت در تیمارهای خاک ورزی شده با ردیف کار مرسوم و در تیمار بی خاک ورزی با ماشین کاشت مخصوص این سیستم انجام شد. نتایج سال اول آزمایش نشان دهنده کاهش عملکرد ذرت در تیمار حفظ بقایای گیاهی جو در سطح خاک (بی خاک ورزی) نسبت به روش های دیگر بود. از آنجایی که عدم دستیابی به تعداد مطلوب بوته در واحد سطح به دلیل عدم تماس کافی بذر با خاک علت این کاهش عملکرد شناخته شد، در سال های بعد با تامین تماس بیشتر بذر با خاک دستیابی به تعداد مطلوب بوته در واحد سطح امکان-پذیرگردید. این امر باعث شد که در سال های دوم به بعد تفاوت معنی داری در عملکرد محصول و شاخص های استقرار گیاهی در بین تیمارهای آزمایش مشاهده نگردد. متوسط میزان موادآلی خاک در عمق 10-0 سانتی متری بعد از 4 سال در روش های مخلوط کردن، نگهداری در سطح خاک و مدفون کردن بقایا به ترتیب حدود 20، 18، و 13 درصد نسبت به سوزاندن بقایای گیاهی افزایش نشان داد. همچنین جمعیت کرم های خاکی در تیمار سوزاندن بقایا (خاک ورزی مرسوم) به طور معنی داری کمتر از تیمارهای حفظ بقایای گیاهی بود. تفاوت معنی داری در وزن خشک ریشه تا عمق 60 سانتی متری در بین تیمارهای آزمایش مشاهده نگردید. نتایج چهار ساله آزمایش نشان داد که تولید ذرت علوفه ای بعد از جو، به هر دو روش حفظ بقایای جو در سطح (در صورت تامین تماس کافی بین بذر و خاک) و یا مخلوط کردن بقایای گیاهی با خاک سطحی (کم خاک ورزی) بدون تاثیر منفی بر عملکرد محصول امکان پذیر است. بنابراین یک سیستم تلفیقی یکساله شامل ترکیبی از خاک ورزی مرسوم برای جو و بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی برای تولید ذرت (بعد از جو)، می تواند به عنوان یک سیستم جایگزین با توجه به افزایش مواد آلی خاک، بهبود فعالیت بیولوژیکی خاک (افزایش جمعیت کرم های خاکی) برای عملیات خاک ورزی مرسوم پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: خاک ورزی حفاظتی، ماده آلی، مدیریت بقایای گیاهی
  • احمد غضنفری مقدم، مطهره واعظی زاده صفحه 97
    در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را می خیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد. در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شده هسته خرما پرداخته شده است. بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان می دهد که با افزایش دمای آب، سرعت و میزان جذب آب و همچنین میزان رطوبت نهایی هسته خرما افزایش می یابد. حداکثر میزان جذب آب در دماهای ذکر شده به ترتیب 59، 62، 71، و 73 درصد بر پایه وزن خشک بود. بررسی فرایند جذب آب توسط سه مدل تحلیلی، پیج و نمایی نشان داد که هر سه مدل به خوبی در داده های آزمایشگاهی برازش شده ولی مدل پیج با ضریب تبیین بیشتر (99/0=R2) بهتر داده ها را توجیه کرد. بررسی تاثیر دما و مدت آب دادن بر روی هسته های خرما نشان داد که با افزایش دما و مدت خیساندن، اندازه ذرات آسیاب شده با نرخ بیشتری کاهش یافت. مناسب ترین دمای آب 35 درجه سلسیوس بود که با خیساندن هسته ها در این دما به مدت 72 ساعت و آسیاب کردن آنها به مدت 30 ثانیه، قطر متوسط ذرات به کمتر از 2/1 میلی متر کاهش یافت در حالی که این کاهش اندازه برای دمای 25 درجه سلسیوس پس از گذشت حدود 175 ساعت به دست آمد. مدل لگاریتمی ارائه شده برای بیان قطر ذرات آسیاب شده به صورت تابعی از زمان خیساندن به خوبی با داده های آزمایشگاهی مطابقت کرد (98/0> R2).
    کلیدواژگان: آسیاب کردن، جذب آب، مدلسازی، هسته خرما
|
  • K. Gorji, M. Omid, S. Kouchakzadeh Page 1
    The results of an experimental study on the effect of sediment laden flow on hydraulicresistance in a smooth pipe are presented. The experiments were carried out in two horizontal PE pipe flow systems of 66 and 80 mm in diameter. Flows of volumetric concentrations of 0.1% to 5% and particle diameters of 0.04, 0.064, 0.15, 0.25, 0.72 mm were studied in the experiments. The results are compared with the flow resistance of clear water flow in smooth pipes. These results showed that the presence of suspended sediment in the flow where the Reynolds number is low may increase the head loss up to 125% for an 80 mm smooth pipe. The results also confirm an increase in flow resistance with an increase in volumetric concentration and particle diameter. In some experiments with high Reynolds numbers, sediment transport caused a decrease in pressure drop to less than that of clear water flow. Increasing the Reynolds number may decrease the effect of sediment concentration on head loss so that the number approaches that of clear water flow resistance.
    Keywords: Pipe head loss, Sediment laden flow, Smooth pipe, Two, phase flow
  • N. Koohi Chellekaran, A. Eslami, R. Asadi Page 17
    This research was carried out on corn in the Orzuiyeh region of Kerman province over twoconsecutive seasons (2005-6 to 2007-8). The experiment was done as a split plot with acompletely randomized block design and four replications. Four levels of consumed water(60%, 80%, 100% water requirement, water use based on regional custom) and three varieties (404SC, 700SC, 704SC) were the main factors and the sub-plots, respectively. The measured parameters included irrigation water volume, grain yield, and leaf area index. The results of the SWAP model indicated that a relatively good correlation existed between observation and calculated data, with irrigation treatment values being close to potential evapotranspiration.There were also significant differences between observation and calculated data for thevarieties. These differences were observed in values obtained for grain yield and leaf areaindex. In conclusion, the corn variety 704SC was more suitable than the other varieties forOrzuiyeh region. Considering the salinity of the water available for irrigation (EC = 4 dS/m2) in the region, 1100 mm per m2 of water was required to produce the highest relative grain yield. The results also showed a 7% decline in crop production for every increase of 2 dS/m2 in salinity.
    Keywords: Leaf area index, Maize, SWAP model, Water consumption
  • A. Dindarlou, A. R. Sepaskhah Page 33
    Solute transport processes are affected by soil pore water velocity distribution. Pore sizedistribution, which can be used to infer pore water velocity distribution, can be estimatedfrom a soil water retention curve (n). In this study, a solute breakthrough curve was simulated using soil hydraulic parameters in four different soils. To evaluate the proposed model, predictions were compared to that of the measured soil water characteristics and solute breakthrough data. A breakthrough curve contains two soil hydraulic parameters, one relating to pore size distribution (n), obtained from the soil water retention curve, and pore connectivity (m). In this study, m was in the range of -2 to -5. The silt content of the oil can play an important role in determining pore connectivity, so an equation is proposed for the relationship between soil silt content and pore connectivity.
    Keywords: Soil Water Retention Curve, Solute Breakthrough Curve, Solute Transport
  • M.R. Shahdad, M. Khanahmadi, A. R. Fazlali Page 45
    A mathematical model was developed for freeze drying in which the dimensions andspecifications of the condenser were considered for the first time. An appropriate programwas written using MATLAB to solve model equations and simulate the process. The software successfully simulated the drying data of a suspension of 20% milk recorded in a lab scale freeze dryer. The simulator was then used to investigate the effect of dryer specifications on the timing of primary and secondary drying stages. The results showed that primary drying time is proportional to sample thickness squared, but the secondary drying time is less dependent. Condenser temperature nonlinearly affects both drying times. Dependency weakens with an increase in drying chamber temperature and eventually disappears at chamber temperatures above 255K for primary and 330K for secondary stages. The results also showed that a decrease in the condenser heat transfer area from 2 to 0.5 m2 per kg of initial water will increase secondary stage drying time from 11 to 12 hours.
    Keywords: Condenser, Freeze dryer, Mathematical model, Milk, Simulation, Software
  • M. Eshghi, H. Hajnajari, S. Kalantari, S. Damyar, V. Rasuli Page 59

    Research was carried out in 2007 on 7 native summer-ripening apple cultivars grown inKamal Abad Karaj Research Station. The 16 year-old plants were grafted onto seedrootstocks. The cultivars were Ghandak-e-Kashan, Golab-e-Isfahan, Golab-e-Kohanz,Mashad, Assali, Ghermez-e-Rezaieh and a new cultivar--Koli-e-Mahallat (syn. ESCR). Theaim of the study was to identify changes in qualitative and quantitative traits occurring during cold storage of summer-ripening apples to determine their genetic potential. The fruits were harvested in two stages. The period of cold storage was predetermined to minimize cold storage time for early cultivars and was set at 4, 8, and 16 weeks based on ripening class. The testing intervals were weekly, bi-weekly and 4-weekly testing, respectively. The temperature and relative humidity of the cold storage room were fixed at 0° ± 0.5° C and 80% ± 10%, respectively. Physical and biochemical traits under investigation included weight, firmness, total soluble solids (TSS), titrable acids (TA), pH and flavor index (defined as the ratio of TSS/TA). The results showed that cultivar and harvest time had significant differences. The least loss of fruit weight was observed in Koli-e-Mahallat at the end of cold storage of the first harvest samples. However, for the second harvest, it was recorded in all the cultivars except Golab-e-Isfahan. The greatest firmness registered in Golab-e-Isfahan at the end of cold storage and in Ghandak-e-Kashan and Ghermez-e-Rezaieh for the second harvest. At the end of cold storage, the highest TSS (>12%) was recorded for Golab-e-Kohanz; highest pH (<4) and TA values (>40%) for Mashad. Assali and Golab-e-Kohanz had the highest flavor index (TSS/TA>60%) at the end of cold storage for the first harvest. Koli-e-Mahallat, Assali, Golab-e-Isfahan and Golab-e-Kohanz had the highest values for the second harvest.

    Keywords: ¬Apple, Cold storage, Early ripening, Harvest time, Physical, biochemical traits
  • N. Izadikhah, H. Mobli, A. Akbarnia, H. Ahmadi, Sh. Rafiee Page 71

    Olive oil extraction methods and technology can affect the quality and quantity of the extracted oil. In this study, qualitative and quantitative parameters were investigated for oil extracted using a hammer crusher at 720 and 1450 rpm at 30°, 40°, 60° C mixing temperatures. The data were analyzed using a complete randomized block factorial design using SPSS software with three replications. The results showed that increasing the temperature and rotary speed had more effect on acidity than did time. The only factoraffecting peroxide content was mixing unit temperature. For quantitative parameters, increasing time and mixing temperature resulted in a reduction of the pomace moisture content (increasing quantity). Also, increasing time, mixing temperature and rotational velocity of the crusher resulted in decreased fat content (increased quantity). Hence, to obtain high quality oil, it is recommended that oil extraction be carried out at 30°C mixing temperature and 720 rpm crusher rotary speed for 20 min mixing time.

    Keywords: Crusher, Oil extraction, Olive, Qualitativ, Quantitative
  • A. Asadi, M. Yahyaabadi, O. Taki Page 83
    High intensity evaporation from the soil surface due to low air humidity and poor soilstructure and organic matter are constraints of agriculture in arid and semi-arid regions ofIran. Regionally, maintaining plant residue with tillage management is one method to improve these conditions. In this study, for a barley-corn rotation, four barley residue management methods for standing stubble (burning, burying, incorporating and leaving on the surface)were compared over four years at Isfahan Kabootar Abad Agricultural Research Station. The experiment was conducted using a randomized complete block design with six treatments and three replications. The tillage treatments for corn (second crop) were applied to the same plot every year and the plots were conventionally plowed every year for the first crop (barley).The first year results showed that no-tillage treatments reduced the yield due to insufficient contact of seed and soil which caused an inadequate number of seedlings per square meter.However, providing better seed-soil contact in subsequent years resulted in no significantdifference in the yield of the no-tillage treatment with other treatments. There was also no significant difference in yield and other crop establishment parameters between the othe treatments during the four years of the study. Incorporation, leaving the residue on the surface and burying to a depth of 25 cm resulted in 20%, 18%, 13% increases, respectively, in the average organic matter compared with burning after four years of testing. Results also showed that the earthworm population under the conventional method was significantly lower than for the no-till and reduced-till treatments. No significant difference in root dry weight to a depth of 60 cm was observed between treatments. After four years, the results of the study indicated that the forage corn production under no-tillage and reduced tillage had no adverse effect on biomass yield and can be an alternative method to the current tillage method. Therefore, anannual compilation system that combines conventional tillage for barley and reduced tillagefor corn production (after barley) is an alternative to reduce soil moisture evaporation insummer, increase soil organic matter and improve soil structure (increase population ofearthworms) instead of conventional tillage operations.
    Keywords: Conservation tillage, Organic matter, Residue management
  • A. Ghazanfari Moghaddam, M. Vaezi Zadeh, Sh. Noorbakhsh Page 97
    Part of the process of feed preparation or oil extraction for date pits is to soak the pits inwater. Soaking softens the pits and reduces the required milling energy. In this research, the effects of water temperature at 25°, 35°, 55° and 65°C on water absorption and grinding of the date pits was investigated. The water absorption curves indicated that the rate of absorption and the final moisture content of the pits increased as the water temperature increased. The final moisture content of the pits for these temperatures were 59%, 62%, 71% and 73% w.b., respectively. Modeling water absorption using analytical, Page and exponential models indicated that the three models showed good fit with the experimental data (R2>0.95). The best results were obtained using the Page model with R2 = 0.99. The results of grinding the pits indicted that the average diameter of the ground particles decreased as soaking time and temperature of the water increased. A logarithmic model was defined to express the diameter of the particles as a function of grinding time. The presented model fit well with the experimental data (R2>0.98).
    Keywords: Date pit, Grinding, Modeling, Water absorption